+48690170051

Sylwester na Bali i Gili

BALI + GILI – SYLWESTER 2025

BALI + GILI – SYLWESTER 2025

per person

Sylwester na Wyspach Gili i Bali 2025/2026 - Wycieczka kulinarna na wyspy Indonezji

Termin Wyjazdu

28.12.2025 - 09.01.2026

13 Dni

Cena: 8900 zł + lot

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe z łazienkami:
➢ Eleganckie hotele 3*/4*
➢ Hotel 4* z basenem na Sylwestra

Wyżywienie w cenie

➢ 11 x śniadanie
➢ 2 x obiad


Transport

➢ 1 x lot wewnętrzny
➢ Prywatne minivany
➢ Rejsy motorówkami


Grupa

➢ 8 - 15 uczestników
➢ Polski pilot wycieczki
➢ Nie jest wymagana znajomość
j. angielskiego

Spędź z nami Sylwestra 2025/2026 na rajskich wyspach Gili otoczonych zachwycającym błękitem morza Balijskiego. Śnieżnobiała plaża, rafa koralowa, unikatowe indonezyjskie jedzenie i hotel położony tuż przy brzegu morza. Będzie to czas spędzony w gronie pasjonatów podróży i dobrego jedzenia! To jedno z tych miejsc, które idealnie nadają się na tę okazję!

Podczas naszej 12-dniowej kulinarnej wycieczki na Lombok, wyspy Gili i Bali doświadczysz ciepłej gościnności Indonezyjczyków, bogactwa raf koralowych i bujnej zieleni wyspy Bali. Nasz skrupulatnie zaplanowany plan podróży łączy odkrywanie kultury, relaks i rozkosze gastronomiczne, a jakże!

Podróż zaczniesz na wyspie Lombok, u podnóży jednego z najwyższych wulkanów w Indonezji – Rinjani. Tam zatopisz się w soczyście zieloną dżunglę w poszukiwaniu ukrytych w niej wodospadów. Wraz z upływającymi ostatnimi dniami starego roku, motorówką udasz się na wysepkę Gili Air, gdzie przywitasz nowy rok w kameralnym stylu! To urocza wyspa pozbawiona samochodów, którą przejdziesz dookoła podczas godzinnego spaceru. Nowy rok przywitasz na plaży, aby następnie przenieść się do jednego z okolicznych barów, gdzie w rytmach reggae (i nie tylko) poszalejesz do białego rana!

Kolejnym przystankiem będzie Wyspa Bogów – Bali. Spędzisz tutaj piękny czas w magicznym resorcie otoczonym bujną roślinnością i dźwiękiem cykad. Poznasz unikatową kulturę Balijczyków, skorzystasz z uzdrawiających masaży i co najważniejsze, odkryjesz lokalną, organiczną kuchnię, która urzeka prezencją i świeżym smakiem. Będziesz miał także okazję przygotować własnoręcznie dania kuchni baliskiej podczas warsztatów gotowania.

To idealna noworoczna wycieczka, podczas której będziemy celebrować życie w najlepszy możliwy sposób – na plaży z widokiem na ocean, z orzeźwiającym sokiem w dłoni 😉 Ruszaj z nami!

Wyspy Gili - Egzotyczny tercet Indonezji

Gili Trawangan, Gili Air i Gili Meno to wyspy, które zapadają na długo w pamięć. Znajdziesz tu błogi relaks, piękno natury, bogate życie wodne i smaczną kuchnię. Na nasz pobyt wybraliśmy Gili Air, kameralną wyspę, bez tłumów i głośnych dyskotek, za to z kameralnymi knajpkami z muzyką na żywo. W ciągu dnia zanurkujesz tutaj z rurką lub z butlą, popłyniesz na połów z rybakiem, objedziesz wyspę dookoła rowerem, lub odpoczniesz z kolorowym drinkiem w ręce. Lokalna scena gastronomiczna opiera się na przepysznych owocach morza i daniach indonezyjskich.

 

Wyspy Gili - Egzotyczny tercet Indonezji

Gili Trawangan, Gili Air i Gili Meno to wyspy, które zapadają na długo w pamięć. Znajdziesz tu błogi relaks, piękno natury, bogate życie wodne i smaczną kuchnię. Na nasz pobyt wybraliśmy Gili Air, kameralną wyspę, bez tłumów i głośnych dyskotek, za to z kameralnymi knajpkami z muzyką na żywo. W ciągu dnia zanurkujesz tutaj z rurką lub z butlą, popłyniesz na połów z rybakiem, objedziesz wyspę dookoła rowerem, lub odpoczniesz z kolorowym drinkiem w ręce. Lokalna scena gastronomiczna opiera się na przepysznych owocach morza i daniach indonezyjskich.

 

Bali - z wizytą na Wyspie Bogów

Bali to urzekające miejsce z mieszanką doświadczeń kulturowych, naturalnych i pełnych przygód. Soczyście zielone tarasy ryżowe, piaszczyste plaże czy unikatowa, mocno doprawiona kuchnia balijska. Zamieszkasz w przepięknym hotelu otoczonym zielenią w kulturalnym sercu Bali – okolicach Ubud. Odwiedzisz najciekawsze miejsca w okolicy takie jak Tirta Empul, Małpi Gaj, świątynia Gunung Kawi, a także oglądniesz pokaz tradycyjnego tańca. Na koniec spróbujemy surfingu na jednej z plaż w południowej części wyspy.

 

Bali - z wizytą na Wyspie Bogów

Bali to urzekające miejsce z mieszanką doświadczeń kulturowych, naturalnych i pełnych przygód. Soczyście zielone tarasy ryżowe, piaszczyste plaże czy unikatowa, mocno doprawiona kuchnia balijska. Zamieszkasz w przepięknym hotelu otoczonym zielenią w kulturalnym sercu Bali – okolicach Ubud. Odwiedzisz najciekawsze miejsca w okolicy takie jak Tirta Empul, Małpi Gaj, świątynia Gunung Kawi, a także oglądniesz pokaz tradycyjnego tańca. Na koniec spróbujemy surfingu na jednej z plaż w południowej części wyspy.

 

Wyspiarska kuchnia Bali i Gili

Wyspy Gili i Bali to kulinarne raje, oferujące mieszankę tradycyjnych indonezyjskich smaków i międzynarodowych wpływów. Miłośnicy jedzenia będą rozpieszczani świeżymi rybami i owocami morza, aromatycznymi przyprawami i owocami. W restauracjach na plaży spróbujesz świeżo grillowanych ryb, kewetek i kalmarów, podawanych z sambalem chili. Na Bali scena kulinarna to mieszanka tradycyjnych dań balijskich, organicznych i fusion. Spróbujesz tu zdrowej, organicznej kuchni w stylu balijskim, która nie tylko świetnie smakuje, ale wygląda tak pięknie, że aż szkoda jeść!

 

Wyspiarska kuchnia Bali i Gili

Wyspy Gili i Bali to kulinarne raje, oferujące mieszankę tradycyjnych indonezyjskich smaków i międzynarodowych wpływów. Miłośnicy jedzenia będą rozpieszczani świeżymi rybami i owocami morza, aromatycznymi przyprawami i owocami. W restauracjach na plaży spróbujesz świeżo grillowanych ryb, kewetek i kalmarów, podawanych z sambalem chili. Na Bali scena kulinarna to mieszanka tradycyjnych dań balijskich, organicznych i fusion. Spróbujesz tu zdrowej, organicznej kuchni w stylu balijskim, która nie tylko świetnie smakuje, ale wygląda tak pięknie, że aż szkoda jeść!

 

Czego doświadczysz na wyspiarskiej przygodzie na Bali i Gili z Szamane?

  • Odkryjesz Bali i Gili z polskim pilotem wycieczki mówiącym po indonezyjsku
  • Spędzisz sylwestra na Gili Air – uroczej wysepce z dala od dzikich tłumów
  • Poznasz wyspiarskie specjały kuchni indonezyjskiej, takie jak ayam taliwang (grillowany kurczak w chilli), sate lilit (szaszłyki mięsne z kokosem), rendang (pikantny gulasz wołowy) i świeże, egzotyczne owoce
  • Zanurkujesz z maską na rafie koralowej w poszukiwaniu żółwii wodnych
  • Weźmiesz udział w warsztatach gotowania na balijskiej wsi
  • Zasmakujesz w świeżych grillowanych rybach i owocach morza z grilla
  • Wybierzesz się na trekking pośród soczyście zielonych pól ryżowych Bali
  • Przejdziesz oczyszczający rytuał w balijskiej świątyni Tirta Empul
  • Odwiedzisz balijskie świątynie o unikalnej architekturze i zapoznasz się z lokalną kulturą i zwyczajami
  • Zasmakujesz w balijskiej kuchni w najlepszych lokalnych restauracjach z cenionymi szefami kuchni
  • Zajrzysz do małpiego gaju w Ubud, który zamieszkany jest przez ponad 700 małp – makaków długoogoniastych
  • Odpoczniesz w nadmorskim miasteczku Kuta, gdzie wybierzesz się na surfing z instruktorem
  • Zrelaksujesz się podczas licznych masaży i zabiegów SPA, z których słynie Bali i Gili
  • Wypoczniesz w świetnych hotelach w indonezyjskim stylu
  • Wypłyniesz na połów ryb z miejscowym rybakiem (opcjonalnie)
  • Zanurkujesz w butlą na rafie koralowej (opcjonalnie)
  • Doświadczysz zachodu pływając na SUPie (opcjonalnie)

Gdzie śpimy?

Podczas wyjazdu sylwesterowego na Bali/Gili zamieszkamy w komfortowych hotelach z 2-osobowymi pokojami z prywatnymi łazienkami i śniadaniami w cenie. Na Gili Air będzie to 4* hotel z basenem przy plaży, na Bali 4* hotel otoczony soczystą zielenią, a w miasteczku Kuta 3* hotel z przepięknym ogrodem blisko plaży.

Cena zawiera:

11 noclegów w pokojach dwuosobowych w komfortowych, wysoko ocenianych hotelach

Częściowe wyżywienie - 11 x śniadanie, 2 x obiad

Zwiedzanie Indonezji zgodnie z programem pod opieką polskiego pilota i lokalnych przewodników

Wszystkie przejazdy, transfery busami i łodziami wynikające z programu

Wycieczkę w poszukiwaniu wodospadów na wyspie Lombok

Warsztaty gotowania kuchni balijskiej

Wizytę w tradycyjnym balijskim domu z przewodnikiem

Całodzienną wycieczkę na skuterach na Bali jako kierowca (lub pasażer)

Ubezpieczenie podróżne: KL 60 000 EUR, NNW 15 000 PLN, bagaż 1000 PLN

Obowiązkową składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Zestaw gadżetów kulinarnych od szamane.pl

Cena nie zawiera:

Lotów międzynarodowych Warszawa - Lombok, Bali - Warszawa (ok 6000 zł/os)

Wyżywienia i napojów poza wymienionymi (ok. 200$)

Biletów wstępu, taksówek (50$)

Wizy do Indonezji (35$) – płatność gotówką na lotnisku

Opcjonalnej dopłaty do pokoju jednoosobowego (2100 zł)

Opcjonalnego ubezpieczenia od rezygnacji (4,19% ceny imprezy)

Uwaga!

Ze względów logistycznych loty międzynarodowe sugerujemy zakupić przez nasze biuro; jeśli jesteś zainteresowany wylotem z innego miasta w Polsce niż podane w ofercie, prosimy podać taką informację przy zgłoszeniu.
Za bilety lotnicze nie pobieramy żadnej prowizji ani opłat manipulacyjnych. Płacisz tyle, ile wynosi faktyczna cena biletu.

Rezerwując wyprawę sylwestrową do Indonezji z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem jesteś w stanie zaoszczędzić nawet do 3000zł na biletach lotniczych.

Zapisy i płatność

Krok 1

Wypełnij formularz kontaktowy lub skontaktuj się z nami przez e-mail / whatsapp / telefon. W odpowiedzi wyślemy Ci mailem umowę do wypełnienia i podpisu wraz z załącznikami: warunkami uczestnictwa i szczegółowym programem imprezy. 

Krok 2

I rata: w momencie zapisu na wyjazd i po podpisaniu umowy z nami wpłacasz zaliczkę w wysokości 3000 zł

Krok 3

Bilet lotniczy: po zebraniu się grupy (min. 8 osób) i potwierdzeniu wyjazdu wyszukujemy najkorzystniejsze połączenia i po otrzymaniu przelewów kupujemy loty dla wszystkich uczestników.

Krok 4

II rata: 30 dni przed wylotem wpłacasz pozostałą kwotę, czyli 5900 zł

Co mówią o nas uczestnicy?

Formularz kontaktowy

Aby wypełnić ten formularz, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce.
Napisz coś o sobie abyśmy mogli Cię lepiej poznać. Po otrzymaniu wiadomości skontaktujemy się z Tobą.
Newsletter
Biuro podróży kulinarnych Szamane
    1
    Wylot z Polski
    Wylot z Warszawy na wyspę Lombok z 2 przesiadkami. Czas zacząć wyjazd sylwestrowy na Gili!
    2
    Lombok - Relaks nad brzegiem morza
    Popołudniowy przylot na Lombok i transfer prywatnym busem do nadmorskiej miejscowości Senggigi. Odpoczynek przy basenie lub na okolicznej plaży.Wieczorem wyjście do miasteczka na kolację i próbowanie pierwszych indonezyjskich specjałów takich jak sate ayam, ayam taliwang, soto ayam czy nasi goreng.
    3
    Lombok: Wodospady Senaru i transfer na Gili Air
    Dzień rozpoczniemy spokojnym śniadaniem przy basenie. Następnie czeka nas wycieczka do Senaru, gdzie odkryjemy oszałamiające wodospady Sendang Gile i Tiu Kelep, otoczone bujną dżunglą. Poczujesz chłodzącą mgiełkę, podziwiając te naturalne cuda. Dla chętnych kąpiel w wodospadzie! Z lokalnym przewodnikiem zwiedzimy wieś Sasaków i dowiemy się co nieco o indonezyjskiej kawie.Po wycieczce udamy się do portu w Bangsal, gdzie odpłyniemy na Gili Air. Zakwaterowanie w hotelu i wyjście na kolację.
    4
    Gili Air – Sylwester!
    Witamy w tropikalnym raju idealnym do relaksu! Ostatni dzień roku rozpoczniemy zwiedzaniem wyspy na rowerze lub nurkowaniem z rurką w jej krystalicznie czystych wodach, gdzie czekają kolorowe rafy koralowe i żółwie morskie. Rok zakończymy uroczystą kolacją na plaży z muzyką na żywo. Sylwestrowa zabawa odbędzie się w jednym z okolicznych barów, gdzie będziemy tańczyć, aż do wschodu słońca!
    5
    Gili Air – Błogi relaks
    Rozkoszujemy się dniem na Gili Air, oddając się spokojnemu wyspiarskiemu życiu. Relaks na plaży z dobrą książką, pływanie w turkusowych wodach lub wycieczka łodzią na pobliskie wyspy Gili Trawangan i Gili Meno. Odwiedzimy lokalne sklepy w poszukiwaniu wyjątkowych pamiątek. Gdy zajdzie słońce, udamy się na kolację na plaży ze świeżymi owocami morza i tropikalnymi drinkami. Nasza dieta na Gili Air będzie obfitowała w grillowane ryby tj. red snapper czy mahi mahi, podawane z pachnącym ryżem i pikantnym sosem sambal. Nie zabraknie również świetnych owoców morza, zarówno z grilla jak i w sosie curry.
    6
    Gili Air – kajaki, SUP, nurkowanie z rurką
    Ostatni dzień na wyspie spędzimy tak jak chcemy! Możesz wziąć udział w zajęciach jogi, zażyć odprężającego masażu w spa na plaży lub popływać kajakiem, na desce SUP wzdłuż wybrzeża. Dołącz do wyprawy nurkowej wokół wysp Gili, aby odkryć bogactwo raf koralowych. Z Gili Air pożegnamy się kolacją na plaży pod gwiazdami.
    7
    Ubud - Świątynie i wodospady
    Żegnamy się z Gili Air, udając się szybką łodzią na Bali, a następnie do kulturalnego serca Ubud. Po drodze zatrzymamy w balijskiej świątyni Kertha Gosa i wodospadzie na orzeźwiającą kąpiel. Przyjazd do Ubud i relaks w klimatycznym hotelu.Ubud to stolica kuchni balijskiej, która prócz tradycyjnej formy, oferuje wiele ciekawych dań w stylu fusion. Prócz rozsławionego rendanga czy sałatki gado-gado znajdziemy tutaj doskonale rozwiniętą kuchnię wegetariańską.
    8
    Ubud - Kurs gotowania na Bali i wieczór kulturalny
    Dzień rozpoczniemy od zakupów na tradycyjnych targu, a następnie zanurzymy się w smakach kuchni balijskiej podczas kursu gotowania, na którym nauczysz się przygotowywać tradycyjne dania ze świeżych, lokalnych składników. Czas wolny na zakupy i masaże. Wieczorem weźmiemy udział w pokazie fascynującego balijskiego tańca w Pałacu Ubud.Dzisiaj nauczymy się przyrządzać takie dania jak balinese curry, sambal matah, tempe goreng czy urab. Będzie to bardzo produktywny warsztat :)
    9
    Bali – Zwiedzanie z Ketutem
    Wyruszymy na wycieczkę motorową z przewodnikiem, aby doświadczyć duchowego i naturalnego piękna Bali. Odwiedzimy święte miejsce Tirta Empul i zanurzymy się w oczyszczającym strumieniu rześkiej wody. Odkryjemy tarasy ryżowe Tegallalang, słynące z malowniczego piękna i Gunung Kawi Sebatu, spokojną świątynię. Ten dzień to wyjątkowe zanurzenie się w kulturze Bali.
    10
    Bali - całodniowa wycieczka / trekking / rafting
    Wyruszymy na malowniczą wycieczkę po kultowych atrakcjach Bali, zaczynając od oszałamiającej świątyni Ulun Danu Beratan w Bedugul. Będziemy podziwiać wyjątkową lokalizację świątyni nad jeziorem Beratan i zatrzymamy się przy słynnej bramie Handara, aby zrobić zdjęcia. Odwiedzimy również tarasy ryżowe Jatiluwih, wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Opcjonalnie wejście trekking na wulkan Batur + rafting po rzece.
    11
    Wizyta w lokalnym domu i surfing w Kucie
    Dziś zawitamy do domu zaprzyjaźnionego Balijczyka, aby dowiedzieć się więcej o balijskich tradycjach i codziennym życiu. Zjemy tu również domowy posiłek składający się z takich smakołyków jak urab (sałatka z kokosa i kiełków fasoli) czy sate lilit (szaszłyki z mielonego mięsa z dodatkiem kokosa i przypraw).Przejazd do Kuty i zakwaterowanie w hotelu.  Chętni mogą wziąć udział w lekcji surfingu z instruktorem. Po zachodzie słońca udamy się do świetnej restauracji serwującej owoce morza.
    12
    Kuta - relaks, surfing, pamiątki
    Dzień wolny na plażowanie i relaks lub dalszą naukę surfingu. Nadmorska miejscowość Kuta to również świetne miejsce na zakupy pamiątek z podróży. Wylot w godzinach popołudniowych lub nocnych.
    13
    Powrót do domu
    Lądowanie w Warszawie i zakończenie naszego smacznego, sylwestrowego wyjazdu do Indonezji.